Castorolie voor dikker haar en vollere wenkbrauwen en wimpers

Castorolie, of wonderolie zoals het ook wel genoemd wordt, heeft vele toepassingen. Wist u bijvoorbeeld dat het gebruikt kan worden om wenkbrauwen die te dun zijn geworden door teveel epileren weer voller en dikker te maken? Heel simpel door het elke avond na het reinigen van het gezicht op de wenkbrauwen aan te brengen en de hele nacht in te laten werken. Na 3 maanden is het effect zichtbaar. U kunt ditzelfde toepassen op te dunne wimpers en hoofdhaar. Castorolie bevat ricinolzuur dat een natuurlijke antibacteriële en schimmelwerende werking*. Het kan voorkomen dat bacteriën of schimmels de haargroei remmen. Castorolie is tevens rijk aan omega 9 vetzuren. Die voeden het haar, de haarfollikel en de huid eromheen. Castorolie wordt diep door de huid opgenomen en voedt zo ook de poriën en de follikels die haren produceren. Overige toepassingen van castorolie zijn: tegen geïrriteerde, jeukende huid, pigmentvlekken, wratten, littekens, schrale lippen en dunne wimpers.

Castorolie kan ook voor het hoofdhaar worden gebruikt. Het geeft een mooie, natuurlijke glans aan het haar. Je kan het na het wassen aanbrengen als leave in conditioner (alleen in de haarpunten of over je hele haar). Doe hiervoor een paar druppels in je handen en werk ze door je haar en/of haarpunten. Je hebt er slechts weinig van nodig. Gebruik niet teveel, want dan wordt je haar te vet.

Om hoofdhaar dikker te maken en dunner wordend haar tegen te gaan, kan je het als hoofdhuidbehandeling gebruiken. Breng hiervoor een kleine hoeveelheid olie aan op de plekken waar je haar dunner wordt en laat het de hele nacht of een paar uur intrekken.

Omdat castorolie zo dik en vet is, kan het lastig zijn om het er met shampoo allemaal uit te krijgen. De beste manier om het te verwijderen is door eerst een dunnere olie aan te brengen om de castorolie in je haar te verdunnen. Je kan hiervoor kokos- of zoete amandelolie gebruiken. Daarna kan je het eruit wassen. Maak je haar niet eerst nat, maar breng direct een sulfate-vrije shampoo aan op je haar, masseer het in en spoel het daarna met lauwwarm water uit. Indien nodig nog enkele malen herhalen om alle olierestjes te verwijderen. Het is belangrijk dat je shampoo sulfate vrij is, omdat sulfaten haaruitval kunnen veroorzaken. Klik hier voor meer informatie over sulfaten in shampoo.
N.B.: Als je alleen dunner wordend haar hebt bij je haarlijn, kan je het de castorolie daar dun met je vingers aanbrengen en hoef je niet je hele haar te behandelen.

Last van jeukende of geïrriteerde (hoofd-)huid? Ook hierbij kan castorolie prima worden gebruikt. Breng simpelweg een klein beetje castorolie op de geïrriteerde plekken aan.

Voor vollere, mooiere wimpers: elke dag 1 tot enkele druppels dun aanbrengen met een borsteltje (een leeg en schoon mascara borsteltje bijvoorbeeld). Het maakt de wimpers gezonder en voller en gaat uitvallen tegen.

Littekenbehandeling: breng dagelijks een kleine hoeveelheid castorolie op littekens aan. Dit werkt met namen goed bij hard geworden littekens. Castorolie maakt de huid zacht en soepel en kan helpen harde littekens te verzachten en gladder te maken.

Voor mooie lippen: castorolie is perfect voor op de lippen. Het voedt diep en beschermt tegen uitdrogen en velletjes. Het geeft de lippen bovendien een mooie, gezonde glans.

Wratten: smeer wratten gedurende enkele weken meerdere malen per dag in met castorolie.

Pigmentvlekken: Castorolie in combinatie met citroensap kan tevens  voor de verzorging van pigmentvlekken worden gebruikt (in dat geval 's avonds voor het slapen gaan een klein beetje castrolie vermengen met vers geperst citroensap en dit op de pigmentvlekken aanbrengen.

Castoroliepakking: Dit is een uitwendige behandeling die toegepast kan worden over de lever (of andere organen die in moeilijkheden zijn) en wordt gebruikt om de circulatie op milde wijze te verbeteren daar waar nodig. Castor olie pakkingen worden met name aanbevolen om de reinigende werking van de lever te stumuleren en te ondersteunen maar kan ook op andere plekken worden toegepast.

N.B.: ten onrechte denken sommige mensen dat castorolie giftig is. Dit klopt niet, dus waarom denkt men dit? Het zit zo: De zaden van de wonderboom, waar castorolie van gemaakt wordt, bevatten ricine. Ricine is bij inname giftig. Castorolie die op de juiste manier gewonnen wordt (koudgeperst), bevat echter geen ricine, omdat dat achter blijft in pulp en helemaal niet in de olie terecht komt!

Uiteraard is de castorolie die wij verkopen vrij van ricine. Klik hier naar de castorolie in onze webwinkel te gaan.

 

*Bron: http://science.naturalnews.com/2010/2015454_Subcutaneous_tissue_reaction_to_castor_oil_bean_and_calcium_hydroxide.html
 
Delen:

          
← PREVIOUS
Is jouw make-up nog goed?