Veelgestelde vraag: Waarom verkopen jullie geen eco nagellak? 

De rede dat wij geen nagellak verkopen, is heel simpel: er bestaat geen 100% gifvrije, pure, gezonde nagellak en wij verkopen alleen producten die 100% puur en gifvrij zijn. Ook nagellak van eko-merken die door bio- en eko(web-)winkels verkocht worden, zijn niet vrij van chemische en onnatuurlijke stoffen. Ook als de verkoper of webwinkel zegt dat hun nagellak gifvrij, eko en absoluut veilig is, is dat niet het geval, omdat er simpelweg geen 100% natuurlijke nagellak zonder chemische of synthetische stoffen bestaat. Er zijn wel merken die een poging gedaan hebben om 100% natuurlijke nagellak te maken, maar de eisen die wij aan nagellak stellen (mooie kleuren, veel glans en het moet goed blijven zitten) maken het onmogelijk om 100% puur natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Er zijn polymeren, plastics, weekmakers, hardmakers, oplosmiddelen en nog meer van dat soort chemische goedjes nodig om nagellak te maken.
Dus hoe groen en puur we ook bezig zijn en hoe goed we ook ons best doen formaldehyde, Tolueen, PEG’s, parabenen, paraffine, plastics, chemische oplosmiddelen en siliconen uit ons leven te bannen; nagellak is nooit puur natuur en nooit 100% gemaakt van bloemen, planten en natuurlijke mineralen. 
Ook nagellak op waterbasis is niet gemaakt van bloemen en planten, naast water bevatten ze bijvoorbeeld plastificeer-achtige stoffen, oplosmiddel en kleurstoffen en dat zijn nog steeds geen 100% natuurlijke stoffen. En ook kindernagellak van eco merken of eco nagellak waar bij staat dat het bijzonder geschikt is voor zwangere vrouwen zijn niet vrij van chemische stoffen. 

Zegt de term Biologisch nog iets?
Nee, eigenlijk niet, er zijn diverse biomerken die nagellak maken, maar biologische nagellak bestaat niet. Die fabrikanten hebben dan misschien een eko keurmerk voor hun shampoo, maar dat keurmerk geldt zeker niet voor hun nagellak en dit is erg misleidend voor de consument. Laat je dus niets wijsmaken: nagellak van een gecertificeerd eko- of biomerk is niet biologisch en niet vrij van giftige stoffen. Laat je ook niet gek maken door dat positieve blogartikel over die leuke eko-nagellak; grote kans dat de schrijvers van dat blog gratis nagellak krijgen in ruil voor een positief blogartikel.

Nu we hebben vastgesteld dat 100% natuurlijke, pure nagellak een fabeltje is, rijst natuurlijk de vraag: wat nu? hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn nagels er mooi uitzien zonder nagellak?
Zie hier onze tips:
1) verzorg je nagelriemen. Zonder gezonde nagelriemen geen mooie nagels. Smeer je nagelriemen het liefst meerdere keren per dag in met een rijke crème of balsem (bijvoorbeeld PNS Keep Balm & Carry on of de PNS Shea Souffle).
2) Neem regelmatig een goede manicure waarbij een polijst- of glansvijl wordt gebruikt. Nooit geprobeerd? Doen! Het is de goedkoopste en veiligste manier om je nagels er prachtig uit te laten zien. Zo’n glans- of polijstvijl haal je gewoon bij elke drogist of warenhuis. Een goede manicure kan je prima zelf thuis doen, het is niet moeilijk. Zie hieronder onze Doe het zelf manicure.
3) Net als mooi haar en een mooie huid, groeien mooie nagels ook van binnenuit. Dus goede, volwaardige voeding is onmisbaar. Alles groeit mooier en beter door een natuurlijk dieet dat vrij is van gifstoffen en additieven. Leg vooral de nadruk op veel verse groente en vers fruit. Als je ondanks een gezond dieet toch last hebt van slappe, afbrekende of splijtende nagels, kan het zijn dat je (tijdelijk) extra voedingsstoffen nodig hebt. Kies dan voor een 100% gifvrij en natuurlijk voedingssupplement zoals Dr. Schulze's Superfood plus, want in voedingssupplementen van drogist en biowinkel zitten dikwijls chemische vulstoffen en andere nare goedjes die schadelijk voor je lijf kunnen zijn.
 

De Doe het zelf Manicure
1.    Vijl je nagels in een mooie vorm en zorg dat ze allemaal dezelfde lengte hebben.
2.    Gebruik (maximaal 1 x per week) een polijst- of glansvijl op het oppervlakte van je nagels om ze mooi glad en glanzend te maken.
3.    Week je handen 10 minuten in een bakje lauwwarm water met daarin opgelost: 1 theelepel olie (olijfolie of zoete amandelolie) en 5 druppels lavendelolie. (Als je wilt kan je ook aleppozeep gebruiken in plaats van olie).
4.    Als je droge, ruwe handen met velletjes hebt, kan je een scrub gebruiken gemaakt van 1 eetlepel zuiveringszout opgelost in een beetje olijf-, of kokosolie. Verdeel dit over je handen en scrub je huid.
5.    Spoel je handen af en maak ze droog. Breng een beetje arganolie aan op je nagelriemen, laat even intrekken en duw je nagelriemen dan zachtjes terug met een nat wattenstaafje. Laat je nagelriemen verder zoveel mogelijk met rust. Als je losse velletjes hebt, kan je die voorzichtig wegknippen met een nagelschaartje.
6.    Breng rijkelijk handcrème aan. Bijvoorbeeld PNS Heavenly hands (die is er ook in ongeparfumeerde versie) of, bij hele droge handen PNS Shea Souffle of Keep balm & carry on. 
 

← PREVIOUS
Wallen onder de ogen