Tips om parasietenbesmetting te voorkomen

1) houd je nagels kort. Eitjes van parasieten kunnen zich makkelijk onder de nagelrandjes verzamelen en kunnen daar maar liefst 2 maanden overleven.
2) vermijd hand-mond contact, tenzij je je handen net zorgvuldig gewassen hebt.
3) was je handen vaak en in ieder geval nadat je naar de wc bent geweest (ook na het plassen) en voor het eten. Leer je kinderen hun handen veelvuldig te wassen (ook na het buitenspelen) en check of er op school op gelet wordt. Wij hebben hele scholen met parasietenbesmettingen als klant gehad en keer op keer was de oorzaak het ontbreken van een handenwasbeleid. Was je handen met zeep gedurende minstens 20 seconden. 
4) was je handen nadat je huisdieren hebt aangeraakt en laat huisdieren niet in je slaapkamer. Laat hen ook niet van jouw bord eten of je in je gezicht likken. Huisdieren hebben altijd parasieten bij zich. Laat hen 2 x per jaar ontwormen. 
5) was groente en fruit voordat je het eet. Eet je vlees of vis? kook of bak het dan op zo heet mogelijke temperatuur gedurende 20 minuten of langer. Vermijd rauwe vis/vlees.
6) als je in een restaurant eet is het het beste om alleen maaltijden te eten die kokend heet voor je neus gezet worden. Dan weet je zeker dat de meeste bacteriën en parasieten niet meer leven. Vermijd dus salades en rauwe voedingsmiddelen als je uit eten gaat, tenzij je er bij staat terwijl het gemaakt wordt en je er zeker van bent dat er super schoon gewerkt wordt.

Wat wij ook vaak horen van mensen is dat zij teruggekomen zijn van een reis naar het buitenland en daar een parasietenbesmetting opgelopen hebben. Pas dus extra goed op als je op reis gaat en doe bij thuiskomst direct onze parasietenkuur als je het vermoeden hebt besmet te zijn. Over het algemeen zijn parasieten het makkelijkste te bestrijden als je direct actie onderneemt. 

Meer weten of persoonlijk advies nodig? neem dan contact op met onze klantenservice. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring en alle advies en begeleiding is volledig gratis en vrijblijvend.
 
Delen:

          
← Vorige 
De voordelen van Henna voor het haar