Handleiding Light Mountain Natural Color & Conditioner (scroll naar beneden voor de handleiding van Color the gray)

Light Mountain Natural Natuurlijk mooi…mooi natuurlijk haar! GEEN SYNTHETISCHE CHEMICALIËN ­ Elk doosje Light Mountain Natuurlijk haarverf bevat ongeveer 1 behandeling.

WAT IS LIGHT MOUNTAIN NATURAL? Het is een puur natuurlijk product gemaakt van drie botanische planten in poedervorm: Rood (Lawsonia inermis), Neutraal (Cassia auriculata) en Zwart (Indigofera tinctoria). Deze planten in poedervorm zijn gemengd door onze experts om een rijk gala aan kleuren te verkrijgen. Botanische kleuren kunnen variëren van oogst tot oogst en seizoen tot seizoen. Ons mengproces helpt deze variaties op te heffen. HOE WERKT HET? Deze planten bevatten natuurlijke proteïnen die, wanneer ze gemengd worden met warm water en hitte, een filmpje om het haar leggen en ook haren en nagels kunnen kleuren. Dit filmpje is goed voor het haar. Het sluit de oliën in het haar en versterkt de cuticula (buitenste laagje van het haar), wat een rijke, gezonde glans oplevert. Na de behandeling zal de nieuwe kleur gedurende twee tot drie dagen subtiele veranderingen ondergaan.

WAAROM KIEZEN VOOR LIGHT MOUNTAIN NATUURLIJKE HAARVERF? Het is één van de weinige volledig natuurlijke haarverven die er is. Onze ingrediënten zijn pure, biologisch gecertificeerde planten, direct uit de natuur.

HOE LANG BLIJFT DE KLEUR ZITTEN? Ongeveer vier tot zes weken gemiddeld, maar het kan per individu verschillen. Een voordeel van semi­permanente haarverf is dat de kleuring geleidelijk vervaagt en er geen verraderlijke uitgroei ontstaat.

HOE KAN IK LIGHT MOUNTAIN NATURAL VERWIJDEREN? De kleur vervaagt naarmate je je haar vaker wast. Om de kleur sneller te vervagen, kan je je haar insmeren met een mix van kokos­,olijf­ en arganolie en dat 1 nacht laten inwerken, daarna shampoo aanbrengen zonder water en uitspoelen met handwarm water. Behandeling zo vaak herhalen als nodig. Citroensap doet de kleur ook sneller vervagen. Laat citroensap tevens de hele nacht inwerken en spoel uit.

KAN IK MIJN HAAR VOOR OF NA GEBRUIK VAN DEZE VERF CHEMISCH VERVEN? Dat kan alleen als u eerst een strengtest uitvoert en mits u voorzichtig te werk gaat. N.B.: Chemische residuen in het haar kunnen reageren met Light Mountain Natural en ongewenste kleurresultaten opleveren. Ongewenste kleurresultaten kunnen ook ontstaan wanneer er chloorresten in het haar zitten door zwemmen of gechloreerd kraanwater. Hierdoor kan er een groene gloed ontstaan. Chemisch geverfd haar is vaak poreus en beschadigd waardoor er ongewenste kleuren variaties kunnen ontstaan. Overweeg uw haar eerst in betere conditie te brengen met de intensief werkende conditioner Light Mountain Natural­Neutral, voordat u met natuurlijke haarverf begint.

KAN IK PERMANENTEN VOOR OF NA HET VERVEN? Ja, dat kan, maar met beleid en voorzichtigheid. DOE ALTIJD EEN STRENGTEST VOORDAT U LIGHT MOUNTAIN NATURAL OF EEN PERMANENT AANBRENGT. Haar permanenten dat is geverfd met Light Mountain Natural hair color: u moet een koud­zuur permanent gebruiken of een niet­basisch permanent. Hitte mag niet worden gebruikt tijdens het permanenten. Doe eerst een strengtest waarop u de permanentvloeistof uitprobeert als het haar geverfd is met Light Mountain Natural hair color. Het permanenten kan de verf en/of het verzorgende effect ervan gedeeltelijk verwijderen. Indien dit het geval is, kunt u het gepermanente haar na een paar keer wassen opnieuw verven met Light Mountain Natural hair color. Onthoud dat je eerste een strengtest doet voordat je gaat verven. Light Mountain Natural hair color aanbrengen nadat het haar gepermanent is, is over het algemeen veilig, maar u moet wel eerst een strengtest uitvoeren. Het verzorgende effect van Light Mountain Natural hair color kan ook de gepermanente krullen gedeeltelijk verwijderen.

LIGHT MOUNTAIN NATURAL GARANTIEVOORWAARDEN: Deze planten worden al duizenden jaren als haarkleuring en verzorging gebruikt. En wij garanderen hetzelfde als de natuur al eeuwen gedaan heeft…Niets anders dan dat Light Mountain Natural een pure, hoogwaardige, plantaardige haarkleuring is van de beste kwaliteit. Als u om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met het resultaat en u zich preceis aan de handleiding heeft gehouden, mag u uw aankoopbewijs en het pakje retour sturen naar ons. U ontvangt dan het aankoopbedrag* van de fabrikant retour. *Hierbij wordt de Amerikaanse verkoopadviesprijs aangehouden die is vastgesteld door de fabrikant, eventuele verzendkosten en accijnzen zijn uitgesloten.

SPECIALE EFFECTEN: Enkele manieren om verrassende effecten en geuren te creëren tijdens het verven! Voeg één of meer van het volgende toe aan het poeder, voordat u het hete water toevoegt. N.B.:Als u extra vloeistof toevoegt, dient u de hoeveelheid kokend water te verminderen of achterwege te laten. Voor extra verzorging: voeg 1 of 2 eetlepels yoghurt toe (verminder de hoeveelheid water met 1 of 2 eetlepels). Om gouden highlights te benadrukken in haar dat al licht van kleur is: vervang de helft van het water door warm, vers citroensap of kamillethee gemaakt met 3 theezakjes. Om gouden of koperkleurige highlights te creëren: Voeg 3 eetlepels azijn of vers citroensap toe aan Light Mountain Natural­Light Brown, Medium Brown, Dark Brown of Mahogany. Om bruin of rood te verrijken en je haar fris en opvallend te laten ruiken: voeg 1 theelepel gember, allspice, nootmuskaat of paprikapoeder toe. Om bruine tonen te benadrukken: vervang het kokende water door opnieuw opgewarmde thee van de vorige dag of hele warme koffie (geen oploskoffie).

LET OP:
1. ALS UW HAAR CHEMISCH BEHANDELD IS, DIENT U 4­ tot 6 WEKEN TE WACHTEN VOORDAT U DIT PRODUCT GEBRUIKT.
2. GEBRUIK GEEN METALEN KOM, LEPELS, HAARSPELDJES, KAM, POTTEN OF PANNEN WANNEER U DIT PRODUCT GEBRUIKT. HET KAN ONGEWENSTE RESULTATEN GEVEN.
3. VOER EEN OVERGEVOELIGHEIDSTEST UIT OM MOGELIJKE ALLERGISCHE REACTIES UIT TE SLUITEN.
4. STRENGTESTEN IS NOODZAKELIJK OM TE BEPALEN HOE HET HAAR VERANDERD ZAL WORDEN MET DIT PRODUCT EN OM ONWENSELIJKE RESULTATEN OP HET HELE HAAR TE VOORKOMEN.
5. GEBRUIK BIJ VOORKEUR GEDESTILLEERD* WATER OM CHEMISCHE REACTIES TE BEPERKEN. (*dit is het advies van de Amerikaanse fabrikant omdat er in de VS chemicaliën zoals chloor en fluoride in het kraanwater zitten die het resultaat kunnen beïnvloeden. In Nederland is het kraanwater over het algemeen zuiver genoeg om te gebruiken, tenzij uw kraanwater vervuild is met zware metalen of chemicaliën zoals chloor of fluoride. In dat geval raden wij aan een fles gedestilleerd of gedemineraliseerd water te gebruiken om de verf mee aan te maken.)
6. LET OP: HET HAAR KAN NIET LICHTER GEMAAKT WORDEN LIGHT MOUNTAIN NATURAL, ER KAN ALLEEN KLEUR WORDEN TOEGEVOEGD.

WAARSCHUWING: GEBRUIK DIT PRODUCT NIET RONDOM DE OGEN. ALS HET PRODUCT PER ONGELUK IN DE OGEN TERECHT KOMT, DIRECT GOED SPOELEN MET KOUD WATER, RAADPLEEG EEN ARTS ALS DE OGEN GEÏRRITEERD BLIJVEN. NIET GEBRUIKEN OP BESCHADIGDE OF OPEN HUID, NIET GEBRUIKEN VOOR WIMPERS, WENKBRAUWEN, BAARDEN OF SNORREN. BUITEN BEREIK VAN KINDEREN BEWAREN. ALLEEN VOOR UITWENDIG GEBRUIK. Lees voordat u begint de GEHELE handleiding goed door.

DINGEN DIE U VOOR HET BESTE RESULTAAT MOET WETEN VOORDAT U BEGINT…
WAAROM EEN OVERGEVOELIGHEIDSTEST DOEN VOOR GEBRUIK? Alhoewel Light Mountain Natural een volledig natuurlijk product is, kunnen sommige mensen eer allergische reactie er op krijgen. GEBRUIK DIT PRODUCT NIET ALS U EEN ABNORMALE REACTIE ERVAART, IN WELKE VORM DAN OOK. Vermijd contact met de ogen. Gebruik nooit op open wonden of beschadigde huid, wimpers, wenkbrauwen, baarden of snorren. Alleen voor uitwendig gebruik.

WAAROM EEN STRENGTEST UITVOEREN VOOR DE BEHANDELING? Voorkomen is altijd beter dan genezen. Deze strengtest bepaald hoe lang u de verf moet laten inwerken om de gewenste kleur te verkrijgen. Gebruik dit product niet als u na de strengtest niet tevreden bent over het kleurresultaat. DOE A.U.B. ZELFS DE STRENGTEST ALS U DIT PRODUCT AL EERDER HEEFT GEBRUIKT. Light Mountain Hair Color is een natuurlijk product en de kleuren kunnen variëren van oogst tot oogst. DE OVERGEVOELIGHEIDSTEST: DOE 24 UUR VOOR GEBRUIK EEN OVERGEVOELIGHEIDSTEST. GEBRUIK GEEN METAAL BIJ HET UITVOEREN VAN DEZE TEST.
1. Was de huid aan de binnenkant van uw elleboog.
2. Meng circa ½ theelepel van pakje 1 met ¾ theelepel warm water.
3. Breng dit mengsel aan op een oppervlakte van circa 2,5 cm aan de binnenkant van uw elleboog.
4. Laat het opdrogen. Laat het gebied gedurende 4 uur onafgedekt en raak het niet aan voordat u het afspoelt.
5. Bestudeer het geteste gebied tijdens elke fase: a. Kort nadat het mengsel opgedroogd is. b. 4 uur na het aanbrengen c. terwijl het mengsel afspoelt. d. 20 uur na het beginnen van de test. Als de huid rood, branderig aanvoelt, jeukt, opzwelt of u een andere abnormale reactie ervaart op of rondom de geteste huid, bent u allergisch voor dit product en moet u het niet gebruiken. Als er geen irritatie of overgoeligheid optreedt, kunt u verder gaan, nadat u de gehele handleiding gelezen heeft.

DE STRENGTEST: GEBRUIK NOOIT METAAL BIJ HET PREPAREREN OF AANBRENGEN. DIT KAN EEN ONGEWENST KLEURRESULTAAT OPLEVEREN. Gebruik een metaalvrije pan om het water te koken (bijvoorbeeld keramiek, glas, emaille of warm het water au bain marie of in de magentron op tot het kookt), een metaalvrije kom en lepel om de verf te mengen en een metaalvrije kam of borstel om scheidingen in het haar te maken. Verwijder alle sieraden: ringen, oorbellen en kettingen en haarspeldjes van metaal.
1. Knip een klein stukje van je haar of haal 20 tot 30 strengetjes haar uit je kam of borstel. Knoop 1 kant vast met een draadje.
2. Meng 2 theelepels Light Mountain Natural met voldoende kokend (bij voorkeur gedestilleerd) water om een yoghurt­achtig papje te maken. Laat het 10 tot 30 minuten staan en breng dan aan op het vochtig gemaakt plukje haar. Doe er een plastic zakje omheen om het vochtig te houden.
3. Laat het mengsel afgedekt staan voordat u het aanbrengt.
Hoe lang moet u het mengsel laten staan?
A. Voor de kleuren RED (Light red, red, bright red), AUBURN, MAHOGANY of LIGHT BROWN geldt: Laat het mengsel afgedekt 1 tot 3 uur staan voordat u het aanbrengt.
B. Voor de kleuren MEDIUM BROWN, DARK BROWN, BURGUNDY, CHESTNUT of BLACK: Laat het mengsel afgedekt 10 tot 30 minuten staan voordat u het aanbrengt. De kleurloze Henna NEUTRAL hoeft u niet te laten staan voordat u het aanbrengt. Laat alleen even afkoelen voor het aanbrengen.
4. Breng het mengsel dan aan op het test plukje. Dek het haarplukje af met een plastic zakje of kapje om het vochtig te houden. Behandel het haar met tussenpozen met een warmtebron. Pas op dat het plastic niet smelt.
5. Check het plukje haar met tussenpozen van 15 minuten totdat het gewenste kleurresultaat is bereikt. Dit proces duurt doorgaans 45 minuten tot 4 uur. (Stug haar duurt vaak langer dan fijn haar).
6. Spoel uit en droog het testplukje. Controleer het resultaat in zonlicht.

HET AANBRENGEN VAN LIGHT MOUNTAIN NATURAL. Als je gaat beginnen met het aanbrengen van de verf heb je: ‚ De gehele handleiding gelezen ‚ De Overgevoeligheids­ en Strengtest uitgevoerd. ‚ Je haar gewassen met shampoo, uitgespoeld en handdoekdroog gemaakt (gebruik GEEN crèmespoeling, conditioner of stylingsproducten) ‚ Al je sieraden afgedaan: ringen, oorbellen en kettingen. ‚ De plastic handschoenen aangedaan. ‚ En ben je akkoord gegaan met onze garantievoorwaarden*.
1. SCHOON BLIJVEN: Draag de bijgeleverde handschoenen. Light Mountain Natural kleurt de huid waar het op komt. Werk voorzichtig. Breng een vette crème of Vaseline aan op de huid rondom je haargrens, oren en nek. Dat voorkomt kleuring van de huid.
2. HET MENGEN: Onthoud dat je nooit metaal gebruikt tijdens het mengen of aanbrengen. Doe het poeder in een glazen, keramieken of plastic kom. Kook 350 tot 450 ml (bij voorkeur gedestilleerd of gefilterd) water in een metaalvrije pan. Voeg al roerend met een houten of plastic lepel langzaam 350 ml heet water toe aan het poeder tot de gewenste consistentie bereikt is. De consistentie moet korrelig zijn met de dikte vergelijkbaar met opgeklopte eieren of net doorgeroerde yoghurt. Voeg maximaal 115 ml water extra toe totdat de juiste consistentie bereikt is. N.B.: Als het mengsel te klonterig of korrelig blijft, mag u 2 tot 6 onafgestreken eetlepels (plastic lepel gebruiken) gewone yoghurt toevoegen om het romiger te maken. Dek het mengsel af en laat het nu staan voordat u het aanbrengt.
Hoe lang moet u het mengsel laten staan?
A. Voor de kleuren RED (Light red, red, bright red), AUBURN, MAHOGANY of LIGHT BROWN geldt: Laat het mengsel afgedekt 1 tot 3 uur staan voordat u het aanbrengt.
B. Voor de kleuren MEDIUM BROWN, DARK BROWN, BURGUNDY, CHESTNUT of BLACK geldt: Laat het mengsel afgedekt 10 tot 30 minuten staan voordat u het aanbrengt. De kleurloze Henna NEUTRAL hoeft u niet te laten staan voordat u het aanbrengt. Laat alleen even afkoelen voor het aanbrengen.
3. DE VERF AANBRENGEN OP UW HAAR: Breng de verf aan op schoon, handdoekdroog haar. Gebruik geen metalen haarspelden of rollers o.i.d. Draag de handschoenen. Bevochtig de handen voor het aantrekken van de handschoenen om ze beter passend te maken en begin met aanbrengen van de verf bovenop uw kruin. Bedek alle haarstrengen beginnend vanaf de wortels, naar buiten en beneden to werkend, totdat uw hele haar bedekt is. Dek af met het plastic hoofdkapje. Spoel de handschoenen schoon voor straks. 4. DE JUISTE KLEUR BEREIKEN: Het beste is om met tussenpozen 5 tot 10 minuten warmte toe te voegen (föhn of droogkap) om de verf in het kapje vochtig en warm te houden. Dit zorgt ervoor dat de kleur beter pakt. Als u de kleur RED, LIGHT RED, BRIGHT RED, AUBURN, MAHOGANY of LIGHT BROWN gebruikt, zal het continue toevoegen van warmte de rode tonen meer naar voren laten komen. Light Mountain is een puur natuur product en de inwerktijd kan voor iedereen anders zijn. De enige manier om de juiste inwerktijd te bepalen is een strengtest doen voordat u uw hele haar verft. N.B.: Er zijn enkele factoren die de inwerktijd kunnen beïnvloeden. Zoals: de tijd dat u het product heeft laten staan voor het aanbrengen, de conditie van het haar, de textuur van het haar en de kleur verf die u gebruikt. Deze factoren in ogenschouw nemend, zal het proces gewoonlijk 45 minuten tot maximaal 4 uur in beslag nemen. LAAT NIET LANG ER DAN 4 UUR INWERKEN. NIET DE GEHELE NACHT LATEN INWERKEN.
5. UITSPOELEN: Spoel uit met warm water. Breng daarna crèmespoeling of conditioner aan op het haar en spoel nogmaals uit. Draag de handschoenen om vlekken op de handen te voorkomen. Wacht voor het beste resultaat 24 uur alvorens het haar met een milde , shampoo voor droog haar te wassen. Bijvoorbeeld van Pure Nuff Stuff, Mistry's of een andere milde, natuurlijke shampoo zonder sulfaten of siliconen. *N.B: om een goede dekking te krijgen op haar dat meer dan 10% grijze haren bevat of van donkere kleuren op blond haar, is ons twee­sappen­proces nodig. Gebruik in dat geval Light Mountain Color the Gray!™HANDLEIDING LIGHT MOUNTAIN NATURAL COLOR THE GRAY - grijs haar behandelprogramma vrij van synthetische chemicalien


WAT IS LIGHT MOUNTAIN NATURAL? Het is een puur natuurlijk product gemaakt van drie botanische planten in poedervorm: Rood (Lawsonia inermis),
Neutraal (Cassia auriculata) en Zwart (Indigofera tinctoria). Deze planten in poedervorm zijn gemengd door onze experts om een rijk gala aan kleuren te
verkrijgen. Botanische kleuren kunnen variëren van oogst tot oogst en seizoen tot seizoen. Ons mengproces helpt deze variaties op te heffen.


HOE WERKT HET? Deze planten bevatten natuurlijke proteïnen die, wanneer ze gemengd worden met warm water en hitte, een filmpje om het haar leggen
en ook haren en nagels kunnen kleuren. Dit filmpje is goed voor het haar. Het sluit de oliën in het haar en versterkt de cuticula (buitenste laagje van het
haar), wat een rijke, gezonde glans oplevert. Na de behandeling zal de nieuwe kleur gedurende twee tot drie dagen subtiele veranderingen ondergaan.


WAAROM EEN TWEE­STAPPEN PROCES? Naar aanleiding van de behoefte van onze klanten hebben wij na jarenlang onderzoek Color the Gray!
ontwikkeld om beter te kunnen voldoen aan de vraag naar haarverf voor grijs haar. Het geeft een betere grijsdekking voor haar dat meer dan 10% grijs is.


WAAROM KIEZEN VOOR LIGHT MOUNTAIN NATUURLIJKE HAARVERF? Het is één van de weinige volledig natuurlijke haarverven die er is. Onze
ingrediënten zijn pure, biologisch gecertificeerde planten, direct uit de natuur.
Elk doosje Light Mountain Natuurlijk haarverf bevat ongeveer 1 behandeling.


HOE LANG BLIJFT DE KLEUR ZITTEN? Ongeveer vier tot zes weken gemiddeld, maar het kan per individu verschillen. Een voordeel van semipermanente haarverf is dat de kleuring geleidelijk vervaagt en er geen verraderlijke uitgroei ontstaat.


HOE KAN IK LIGHT MOUNTAIN NATURAL VERWIJDEREN? De kleur vervaagt naarmate je je haar vaker wast. Om de kleur sneller te vervagen, kan je
je haar insmeren met een mix van kokos­,olijf­ en arganolie en dat 1 nacht laten inwerken, daarna shampoo aanbrengen zonder water en uitspoelen met
handwarm water. Deze behandeling zo vaak herhalen als nodig. Citroensap doet de kleur ook sneller vervagen. Meng citroensap met een conditioner of
crèmespoeling, bring aan op nat haar en spoel na ca 1 uur uit of als de conditioner is opgedroogd.


KAN IK MIJN HAAR NA GEBRUIK VAN DEZE VERF CHEMISCH VERVEN? DAT KAN ALLEEN ALS U EERST EEN STRENGTEST UITVOERT EN
VOORZICHTIG EN MET BELEID TE WERK GAAT. N.B.: Chemische residuen in het haar kunnen reageren met Light Mountain Natural en ongewenste
kleurresultaten opleveren. Ongewenste kleurresultaten kunnen ook ontstaan wanneer er chloorresten in het haar zitten door zwemmen of gechloreerd
kraanwater. Hierdoor kan er een groene gloed ontstaan. Chemisch geverfd haar is vaak poreus en beschadigd waardoor er ongewenste kleuren variaties
kunnen ontstaan. Overweeg uw haar eerst in betere conditie te brengen met de intensief werkende conditioner Light Mountain Natural­, voordat u
met natuurlijke haarverf begint.


KAN IK PERMANENTEN VOOR OF NA HET VERVEN? Ja, dat kan, maar met beleid en voorzichtigheid. DOE ALTIJD EEN STRENGTEST VOORDAT U
LIGHT MOUNTAIN NATURAL OF EEN PERMANENT AANBRENGT.
Haar permanenten dat is geverfd met Light Mountain Natural hair color: u moet een koud­zuur permanent gebruiken of een niet­basisch permanent. Hitte
mag niet worden gebruikt tijdens het permanenten. Doe eerst een strengtest waarop u de permanentvloeistof uitprobeert als het haar geverfd is met Light
Mountain Natural hair color. Het permanenten kan de verf en/of het verzorgende effect ervan gedeeltelijk verwijderen. Indien dit het geval is, kunt u het
gepermanente haar na een paar keer wassen opnieuw verven met Light Mountain Natural hair color. Onthoud dat je eerste een strengtest doet voordat je
gaat verven. Light Mountain Natural hair color aanbrengen nadat het haar gepermanent is, is over het algemeen veilig, maar u moet wel eerst een strengtest
uitvoeren. Het verzorgende effect van Light Mountain Natural hair color kan ook de gepermanente krullen gedeeltelijk verwijderen.


SPECIALE EFFECTEN: DEZE MOGEN ALLEEN WORDEN TOEGEPAST TIJDENS STAP 2.
Enkele manieren om verrassende effecten en geuren te creëren tijdens het verven! Voeg één of meer van het volgende toe aan het poeder uit pakje Stap 2.
voordat u het hete water toevoegt. N.B.: Als u extra vloeistof toevoegt, dient u de hoeveelheid kokend water te verminderen of achterwege te laten.
Voor extra verzorging: voeg 1 of 2 eetlepels yoghurt toe (verminder de hoeveelheid water met 1 of 2 eetlepels). Om gouden highlights te benadrukken in
haar dat al licht van kleur is: vervang de helft van het water door warm, vers citroensap of kamillethee gemaakt met 3 theezakjes.
Om gouden of koperkleurige highlights te creëren: Voeg 3 eetlepels azijn of vers citroensap toe aan Light Mountain Natural­Light Brown, Medium Brown,
Dark Brown of Mahogany. Om bruin of rood te verrijken en je haar fris en opvallend te laten ruiken: voeg 1 theelepel gember, allspice, nootmuskaat of
paprikapoeder toe. Om bruine tonen te benadrukken: vervang het kokende water door opnieuw opgewarmde thee van de vorige dag of hele warme koffie
(geen oploskoffie).


LIGHT MOUNTAIN COLOR THE GRAY! GARANTIEVOORWAARDEN: Deze planten worden al duizenden jaren als haarkleuring en verzorging gebruikt.
En wij garanderen hetzelfde als de natuur al eeuwen gedaan heeft…Niets anders dan dat Color the Gray! een pure, hoogwaardige, plantaardige
haarkleuring is van de beste kwaliteit. Als u om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met het resultaat en u zich aan de handleiding heeft gehouden,
mag u uw aankoopbewijs en het pakje retour sturen naar ons. U ontvangt dan het aankoopbedrag* van de fabrikant retour.
*Hierbij wordt de Amerikaanse verkoopadviesprijs aangehouden die is vastgesteld door de fabrikant, eventuele verzendkosten en accijnzen zijn uitgesloten.


LET OP:
1. ALS UW HAAR CHEMISCH BEHANDELD IS, DIENT U 4 tot ­6 WEKEN TE WACHTEN VOORDAT U DIT PRODUCT GEBRUIKT.
2. GEBRUIK GEEN METALEN KOM, LEPELS, HAARSPELDJES, KAM, POTTEN OF PANNEN WANNEER U DIT PRODUCT GEBRUIKT. HET KAN
ONGEWENSTE RESULTATEN GEVEN.
3. VOER EEN ALLERGIETEST UIT OM MOGELIJKE ALLERGISCHE REACTIES UIT TE SLUITEN.
4. STRENGTESTEN IS NOODZAKELIJK OM TE BEPALEN HOE HET HAAR VERANDERD ZAL WORDEN MET DIT PRODUCT EN OM ONWENSELIJKE
RESULTATEN OP HET HELE HAAR TE VOORKOMEN.
5. GEBRUIK BIJ VOORKEUR GEDESTILLEERD* WATER OM CHEMISCHE REACTIES TE BEPERKEN. (*dit is het advies van de Amerikaanse fabrikant
omdat er in de VS chemicaliën zoals chloor en fluoride in het kraanwater zitten die het resultaat kunnen beïnvloeden. In Nederland is het kraanwater over
het algemeen zuiver genoeg om te gebruiken, tenzij uw kraanwater vervuild is met zware metalen of chemicaliën zoals chloor of fluoride. In dat geval raden
wij aan een fles gedestilleerd of gedemineraliseerd water te gebruiken om de verf mee aan te maken.)
6. LET OP: HET HAAR KAN NIET LICHTER GEMAAKT WORDEN LIGHT MOUNTAIN NATURAL, ER KAN ALLEEN KLEUR WORDEN TOEGEVOEGD.
WAARSCHUWING: GEBRUIK DIT PRODUCT NIET RONDOM DE OGEN. ALS HET PRODUCT PER ONGELUK IN DE OGEN TERECHT KOMT, DIRECT
GOED SPOELEN MET KOUD WATER, RAADPLEEG EEN ARTS ALS DE OGEN GEÏRRITEERD BLIJVEN. NIET GEBRUIKEN OP BESCHADIGDE OF
OPEN HUID, NIET GEBRUIKEN VOOR WIMPERS, WENKBRAUWEN, BAARDEN OF SNORREN. BUITEN BEREIK VAN KINDEREN BEWAREN.
ALLEEN VOOR UITWENDIG GEBRUIK.


Lees voordat u begint de GEHELE handleiding goed door.


DINGEN DIE U VOOR HET BESTE RESULTAAT MOET WETEN VOORDAT U BEGINT…


WAAROM EEN OVERGEVOELIGHEIDSTEST DOEN VOOR GEBRUIK? Alhoewel Light Mountain Natural een volledig natuurlijk product is, kunnen
sommige mensen een allergische reactie erop krijgen. GEBRUIK DIT PRODUCT NIET ALS U EEN ABNORMALE REACTIE ERVAART, IN WELKE VORM
DAN OOK. Vermijd contact met de ogen. Gebruik nooit op open wonden of beschadigde huid, wimpers, wenkbrauwen, baarden of snorren.Alleen voor
uitwendig gebruik.


WAAROM EEN STRENGTEST UITVOEREN VOOR DE BEHANDELING? Voorkomen is altijd beter dan genezen. Deze strengtest bepaald hoe lang u de
verf moet laten inwerken om de gewenste kleur te verkrijgen. Gebruik dit product niet als u na de strengtest niet tevreden bent over het kleurresultaat. DOE
A.U.B. ZELFS DE STRENGTEST ALS U DIT PRODUCT AL EERDER HEEFT GEBRUIKT. Light Mountain Hair Color is een natuurlijk product en de kleuren
kunnen variëren van oogst tot oogst.


OVERGEVOELIGHEIDSTEST: DOE 24 UUR VOOR GEBRUIK EEN OVERGEVOELIGHEIDSTEST, EENMAAL VOOR HET PAKJE VAN STAP 1 EN
EENMAAL VOOR HET PAKJE VAN STAP 2. GEBRUIK GEEN METAAL BIJ HET UITVOEREN VAN DEZE TEST.
1. Was de huid aan de binnenkant van uw elleboog.
2. Meng circa ½ theelepel van pakje 1 met ¾ theelepel warm water.
3. Breng dit mengsel aan op een oppervlakte van circa 2,5 cm aan de binnenkant van uw elleboog.
4. Laat het opdrogen. Laat het gebied gedurende 4 uur onafgedekt en raak het niet aan voordat u het afspoelt.
5. Bestudeer het geteste gebied tijdens elke fase:
a. kort nadat het mengsel opgedroogd is
b. 4 uur na het aanbrengen
c. terwijl het mengsel afspoelt.
d. 20 uur na het beginnen van de test.
Herhaal stap 1 tot en met 5 voor het tweede pakje. Je kan beide pakje tegelijkertijd testen als je voor elk pakje een andere arm gebruikt. Als de huid rood,
branderig aanvoelt, jeukt, opzwelt of u een andere abnormale reactie ervaart op of rondom de geteste huid, bent u allergisch voor dit product en moet u het
niet gebruiken. Als er geen irritatie of overgevoeligheid optreedt, kunt u verder gaan, nadat u de gehele handleiding gelezen heeft.


STRENGTEST: GEBRUIK NOOIT METAAL BIJ HET PREPAREREN OF AANBRENGEN. DIT KAN EEN ONGEWENST KLEURRESULTAAT
OPLEVEREN. Gebruik een metaalvrije pan om het water te koken (bijvoorbeeld emaille, keramiek, of glas (of kook het water in de magnetron of au bain marie in een metaalvrije kom), een metaalvrije kom en lepel om de verf te mengen en een metaalvrije kam of borstel om scheidingen in het haar te maken. Verwijder alle sieraden: ringen, oorbellen, kettingen en haarspelden.
1. Knip een klein stukje van je haar of haal 20 tot 30 strengetjes haar uit je kam of borstel. Knoop 1 kant vast met een draadje.
2. Meng 2 eetlepels uit het pakje Step 1. met voldoende kokend water om een yoghurt­achtig papje te maken. Laat het 10 tot 30 minuten staan en breng dan
aan op het vochtig gemaakt plukje haar. Doe er een plastic zakje omheen om het vochtig te houden.
3. Check het haar na 5 minuten. Indien de kleur nog niet te zien is, hitte toevoegen tot de kleur zichtbaar wordt. Dit kan 15 minuten duren. Grijs haar zou een
lichtrode, roze of oranje tint moeten hebben.
4. Spoel met water en maak handdoekdroog.
5. meng 2 eetlepels uit het pakje Step 2. met voldoende kokend (bij voorkeur gedestilleerd) water om een yoghurt­achtig papje te maken.
6. Laat het mengsel afgedekt staan voordat u het aanbrengt. Hoe lang moet u het mengsel laten staan?
A. Voor de kleuren RED, AUBURN, MAHOGANY of LIGHT BROWN geldt: Laat het mengsel afgedekt 1 tot 3 uur staan voordat u het aanbrengt.
B. Voor de kleuren MEDIUM BROWN, DARK BROWN, CHESTNUT of BLACK geldt: Laat het mengsel afgedekt 10 tot 30 minuten staan voordat u het
aanbrengt.
7. Breng het mengsel dan aan op het plukje haar dat u al met de verf uit Stap 1. behandeld heeft. Dek het haarplukje af met een plastic zakje of kapje om
het vochtig te houden. Behandel het haar met tussenpozen met een warmtebron. Pas op dat het plastic niet smelt.
8. Check het plukje haar met tussenpozen van 15 minuten totdat het gewenste kleurresultaat is bereikt. Dit proces duurt doorgaans 45 minuten tot 4 uur.
(Stug haar dat erg grijs is, duurt vaak langer dan fijn haar dat een beetje grijs is).
9. Spoel uit en droog het testplukje. Controleer het resultaat in zonlicht.


LIGHT MOUNTAIN NATURAL AANBRENGEN. Als je gaat beginnen met het aanbrengen van heb je al:
-De gehele handleiding gelezen
-De Overgevoeligheids­ en Strengtest uitgevoerd.
-Je haar gewassen met shampoo, uitgespoeld en handdoekdroog gemaakt (gebruik GEEN crèmespoeling, conditioner of stylingsproducten).
-Al je sieraden afgedaan: ringen, oorbellen en kettingen.
-De plastic handschoenen aangedaan.
-En ben je akkoord gegaan met onze garantievoorwaarden*


A. SCHOON BLIJVEN: Draag de bijgeleverde handschoenen. Light Mountain Natural kleurt de huid waar het op komt. Werk voorzichtig. Breng een vette
crème of Vaseline aan op de huid rondom je haargrens, oren en nek. Dat voorkomt kleuring van de huid.


B. HET MENGEN VAN PAKJE STEP 1: Onthoud dat je nooit metaal gebruikt tijdens het mengen of aanbrengen. Doe het poeder van pakje Step 1. in een
glazen, keramieken of plastic kom. Kook 200 tot 300 ml (bij voorkeur gedestilleerd) water in een metaalvrije pan. Voeg al roerend met een houten of plastic
lepel langzaam 200 ml heet water toe aan het poeder van pakje Step 1, tot de gewenste consistentie bereikt is. De consistentie moet korrelig zijn met de
dikte vergelijkbaar met opgeklopte eieren of yoghurt. Voeg maximaal 100 ml water extra toe totdat de juiste consistentie bereikt is.
Laat het mengsel 10 tot 30 minuten staan om te stabiliseren en in te dikken. Voeg meer water toe als het mengsel te dik wordt. N.b.: Als het mengsel te
klonterig of korrelig blijft, mag u 2 tot 6 onafgestreken eetlepels (plastic lepel gebruiken) gewone yoghurt toevoegen om het romiger te maken.


C. HET MENGEN VAN PAKJE STEP 2: Herhaal de aanmaak instructies zoals beschreven in stap B, maar gebruik nu het poeder uit pakje Step 2. Je hebt
ongeveer 350 tot 450 ml gekookt water nodig om de consistentie beschreven in stap B te krijgen. Hieronder staat hoelang u de aangemaakte verf moet laten
staan om in te dikken voordat u de verf kunt aanbrengen op uw haar:
1. Voor de kleuren RED, AUBURN, MAHOGANY of LIGHT BROWN geldt: Laat het mengsel 1 tot 3 uur AFGEDEKT staan voordat u het aanbrengt op uw
haar.
2. Voor de kleuren MEDIUM BROWN, DARK BROWN, CHESTNUT of BLACK geldt: Laat het mengsel 10 tot 30 minuten AFGEDEKT staan voordat u het
aanbrengt op uw haar.


D. DE VERF AANBRENGEN OP UW HAAR: Breng de verf aan op schoon, handdoekdroog haar. Gebruik geen metalen haarspelden of rollers o.i.d. Draag
de handschoenen en begin met aanbrengen van de verf bovenop uw kruin. Bedek alle haarstrengen beginnend vanaf de wortels, naar buiten en beneden to
werkend, totdat uw hele haar bedekt is. Dek af met het meegeleverde hoofdkapje. Spoel de handschoenen schoon voor later gebruik bij Stap 2. Bevochtig
de handen voor het aantrekken van de handschoenen om ze beter passend te maken.


E. INWERKTIJD EN UITSPOELEN VAN HET MENGSEL UIT PAKJE STEP 1: Dit geldt ALLEEN voor het mengsel van pakje Step 1: Laat het mengsel
ongeveer 5 tot 15 minuten inwerken. Controleer na 5 minuten. Voeg warmte toe (föhn of droogkap) als het haar helemaal niet gekleurd is totdat de kleur
verschijnt. Dit kan tot 15 minuten duren. Het grijze haar moet een lichtrode, roze of oranje tint krijgen. Spoel uit met alleen water en maak het haar
handdoekdroog.


F. HET AANBRENGEN VAN HET MENGSEL UIT PAKJE STEP 2: Herhaal de aanbreng­instructies van Step 1 (zie D.). Dus voor alle duidelijkheid: u verft
het haar eerst gedurende 5 tot 15 minuten met het mengsel uit pakje step 1. Dan uistpoelen en het haar verven met het mengsel uit pakje step 2.


G. DE JUISTE KLEUR BEREIKEN MET HET MENGSEL UIT PAKJE STEP 2: Het beste is om met tussenpozen 5 tot 10 minuten warmte toe te voegen
(föhn of droogkap) om de verf in het kapje vochtig en warm te houden. Dit zorgt ervoor dat de kleur beter pakt. Als u de kleur RED, AUBURN, MAHOGANY
of LIGHT BROWN gebruikt, zal het continue toevoegen van warmte de rode tonen meer naar voren laten komen. Light Mountain is een puur natuur product
en de inwerktijd kan voor iedereen anders zijn. De enige manier om de juiste inwerktijd te bepalen is een strengtest doen voordat u uw hele haar verft.
N.b.:Er zijn enkele factoren die de inwerktijd kunnen beïnvloeden. Zoals: de tijd dat u het product heeft laten staan voor het aanbrengen, de conditie van het
haar, de textuur van het haar en de kleur verf die u gebruikt. Deze factoren in ogenschouw nemend, zal het proces gewoonlijk 45 minuten tot maximaal 4 uur
in beslag nemen. LAAT NIET LANGER DAN 4 UUR INWERKEN. NIET DE GEHELE NACHT LATEN INWERKEN.


H. UITSPOELEN VAN HET MENGSEL UIT PAKJE STEP 2: Spoel uit met warm water. Breng daarna crèmespoeling of conditioner aan op het haar en
spoel nogmaals uit. Draag de handschoenen om vlekken op de handen te voorkomen.Wacht voor het beste resultaat 24 uur alvorens het haar met een
milde , shampoo voor droog haar te wassen. Bijvoorbeeld van Pure Nuff Stuff, Mistry's of een andere, natuurlijke vochtinbrengende shampoo zonder sulfaten of siliconen.


N.B.: Als uw haar erg poreus, droog of beschadigd is, of als het vaak gepermanent is, is de Neutral Light Mountain Color and Conditioner de
enige geschikte kleur om te gebruiken net zo vaak en net zolang tot uw haar in betere conditie is.