De voordelen van Henna voor het haar

1) Henna is een ongeëvenaarde conditioner voor het haar, doordat het niet alleen glans en volume aan je haar toevoegt, maar je lokken ook meteen beschermt tegen schade van buitenaf door een beschermend laagje over je haren te leggen. Hierdoor worden vocht en voedingsstoffen in het haar vastgehouden, wat resulteert in glanzende, zijdezachte lokken. 

Tip: gebruik, als je geen kleurverandering wilt, twee keer per maand kleurloze henna om je haar volumineus, glanzend en gezond te maken.

2) Henna herstelt de zuur-base balans van de hoofdhuid en draagt daardoor bij aan het herstellen van beschadigd haar en hoofdhuidproblemen zoals jeuk, roos en infecties.
Tip: doe bij hoofdhuidproblemen altijd eerst een allergietest op je onderarm. (In de handleiding van onze henna staat beschreven hoe je deze test moet doen.) Als je huid goed reageert op de henna kan je probleemloos 2 x per maand henna gebruiken om je hoofdhuid en haar gezonder te maken.

3) Henna bevordert de haargroei. Behalve herstellen en balanceren van haar en hoofdhuid, kan henna ook helpen haaruitval en andere hoofdhuidproblemen te verminderen. Omdat het absoluut natuurlijk is, heeft het geen nadelig effect op uw haar, wat betekent dat u kunt genieten van uw gekleurde haar zonder bijwerkingen. Of kies voor kleurloze henna als u geen kleurverandering wilt, maar wel de structuur van uw haar wilt verbeteren.

4) Met henna kleur en verzorg je je haar tegelijkertijd en daarom is henna voordeliger in gebruik dan chemische haarverf. Je hebt namelijk naast het gebruik van henna als haarverf geen speciale, dure conditioner of glansmiddelen nodig om je gekleurde haar er mooi uit te laten zien. Wanneer je je haar echter met chemische haarverf kleurt, beschadig je je haar waardoor het breekbaar, dof en onhandelbaar kan worden en je allerlei dure verzorging- en stylingsproducten moet gaan gebruiken om het goed te laten zitten en er mooi uit te laten zien. Henna is dus meer dan alleen haarverf; het is een allround product waarmee je je haar mooier en gezonder maakt. Verven met henna voorkomt tevens dat je haar dunner wordt, zoals met chemische haarverf helaas vaak op den duur het geval is.

5) Henna dekt op volledig natuurlijke en veilige manier grijze haren. Pure rode henna is echter de enige kleur die direct dekt op grijs haar. Wil je liever een andere kleur en toch je grijze haren op natuurlijke manier dekken? kies dat voor Light Mountain Natural Color the Gray (verkrijgbaar in 8 kleuren van lichtbruin tot diepzwart). Heb je geen (of maximaal 10%) grijs haar en wil je jouw haarkleur veranderen en van alle voordelen van henna genieten? Kies dan voor Light mountain natural Color & Conditioner. Light Mountain natuurlijke haarverf is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren, dus niet alleen in rood! Klik hier voor alle kleuren.

 

DIY Recept Henna haarconditioner
Je kan thuis makkelijk zelf een natuurlijke haarconditioner maken door 1 kopje kleurloze henna te mengen met een half kopje vers gezette gewone thee, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel yoghurt. Breng dit mengsel gelijkmatig over je hele haar aan en laat het minimaal een uur inwerken. Goed uitspoelen met warm water. Let op: citroensap kan de kleur van je haar iets oplichten, als je dat niet wilt, kan je het achterwege laten en alleen thee en yoghurt gebruiken. Wil je juist je haar iets oplichten? gebruik dan kamillethee in plaats van gewone thee.      
 
Delen:

          
Vorige
Phenoxyethanol; het onveilige alternatief voor parabenen