Blog

Nanodeeltjes in “natuurlijke” zonnebrandmiddelen: hoe kopers van natuurcosmetica worden belazerd.

Natuurlijke zonnebrandmiddelen maken gebruik van minerale zonnefilters zoals titanium dioxide en zink oxide. Als deze deeltjes heel fijn gemalen worden en kleiner zijn dan 100nm is er sprake van nanodeeltjes. Fabrikanten gebruiken nanodeeltjes om ervoor te zorgen dat het product geen witte waas op de huid achterlaat. Nanodeeltjes zijn echter zeer schadelijk voor onze gezondheid. Ze kunnen o.a. DNA-schade en kanker veroorzaken.
Uiteraard verkopen wij geen producten die nanodeeltjes bevatten. Onze zonnebrandmiddelen van Purenuffstuff en Mexitan Tropical Sands bevatten (ongecaote) deeltjes die groter zijn dan 100nm en kleiner dan 200nm en zijn dus absoluut nanovrij. Deze deeltjes zijn groot genoeg om op de huid te blijven liggen en niet te worden opgenomen (dus veilig), maar klein genoeg om niet overdreven zichtbaar te zijn en slechts een vaag wit waasje op de huid achter te laten.

Maar let op: er zijn “natuurlijke” en biologische zonnebrandmiddelen van bekende merken die wel nanodeeltjes bevatten en dus niet zonder meer veilig zijn.
 

Read more

Is jouw make-up nog goed?

Enkele weken geleden stond er in de krant dat 85% van alle vrouwen cosmetica gebruikt die over de t.h.t. datum is. Voeding die over de t.h.t. datum is, zal niemand meer in zijn mond stoppen, maar bij cosmetica zijn we ons minder bewust van het feit dat het product bedorven kan zijn en gezondheidsklachten kan veroorzaken. Circa 60%  van wat je op je huid smeert, kan namelijk door  je huid wordt opgenomen en in je bloedbaan terecht komen!

Tijd dus om ons meer te verdiepen in de houdbaarheid van je make-up en verzorgingsproducten en onze make-up tasjes en badkamerkastjes op te ruimen.

Maar hoe weet je nou of een product nog goed is of niet?

Read more

Acne op een natuurlijke manier verhelpen

Tijdens mijn werk als visagiste (zie saskiavandermolen.com) kom ik regelmatig modellen tegen die last hebben van acne. Dat is natuurlijk heel vervelend als je uiterlijk je visitekaartje is. Maar ook als je geen fotomodel bent is acne vervelend om te hebben. Ik geef mensen met acne al jaren hetzelfde advies en dat blijkt (aan de vele bedankmailtjes die wij krijgen) zeer succesvol te zijn.

Read more